Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Karczek pieczony z pieczarkami i serem

ZAKUPY (4 porcje):

40 dkg pieczarek
4 plastry karczku wieprzowego
15 dkg żółtego sera
4 łyżki śmietany 18%
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

 

 

 

 

Przygotowanie:

  • Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać
  • Rozbić karkówkę w półcentymetrowe plastry, oprószyć je solą i pieprzem,
  • Piekarnik rozgrzać do 180°C,
  • Na blachę położyć papier do pieczenia i rozłożyć na nim plastry karczku,
  • Karkówkę obłożyć przesmażonymi pieczarkami,
  • Zetrzeć żółty ser i posypać nim karkówkę z pieczarkami
  • Majonez wymieszać ze śmietaną i taką mieszanką skropić każdą karkówkę,
  • Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180°C przez 35 minut




comments
Facebook Social Comments