Kurczak po meksykańsku
ZAKUPY:
1 kg pałek lub udek z kurczaka,
1 cebula,
1 puszka pomidorów,
przecier pomidorowy
1 puszka kukurydzy
słodka i ostra papryka w proszku
sól, pieprz do smaku
2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę
- Oddzielić mięso z kurczaka od kości i pokroić w 2 centymetrowe kawałki,
- Do zeszklonej cebuli dodać kawałki kurczaka i razem przesmażyć,
- Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką
- Następnie wlać na patelnię pomidory z puszki, dodać dwie łyżki przecieru pomidorowego
- Mięso gotować w sosie przez 15 minut potem dodać pół puszki kukurydzy
- Podawać z surówką z kolorowej papryki i roszponki oraz ryżem