Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Spätzle szpinakowe

Zakupy (3 porcje):

200 g mąki pszennej
1 jajko
100 ml ciepłej wody
łyżeczka soli
150 g szpinaku
150 g suszonych pomidorów
150 g boczku
2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów

 

 

 

Przygotowanie:

  • Wymieszać składniki na ciasto (mąkę, wodę, jajko, sól, szpinak)
  • Zagotować osoloną wodę
  • Pomidory i boczek pokroić w paski
  • Przesmażyć boczek na łyżce oleju
  • Przed przełożeniem na maszynkę jeszcze raz przemieszać i przepuścić przez maszynkę do spätzli, gotować minutę od wypłynięcia
  • Odcedzić i przełożyć na patelnię z boczkiem i oliwą, dodać suszone.
  • Na talerzu można posypać startym parmezanem




comments
Facebook Social Comments