Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Roladki ze schabu ze szpinakiem

ZAKUPY na 4 porcje:

400 g pokrojonego w plastry schabu
200 g mrożonego szpinaku
pasta czosnkowa lub 3 ząbki czosnku
100 ml śmietany 30%
łyżka oliwy
sól, pieprz do smaku

 

 

 

 

Przygotowanie:

  • Schab rozbić w cienkie plastry, posolić i popieprzyć
  • Na patelnię wrzucić szpinak, przesmażyć i dodać pastę czosnkową lub przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem, jeśli dodacie pasty to już nie trzeba przyprawiać.
  • Cienkie plastry schabu posmarować powstałą pastą szpinakową, zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką,
  • Rozgrzać piekarnik do 180°C
  • Zwinięte roladki przesmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do naczynie żaroodpornego
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika na 35 minut.
  • Podawać z ryżem i surówką. Można polać sosem śmietanowo szpinakowym






comments
Facebook Social Comments