Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Szaszłyki z roladek z kurczaka

Zakupy:

2 piersi z kurczaka
4 plasterki szynki parmeńskiej
2 łyżki przecieru pomidorowego
Zioła dalmatyńskie - mieszanka przypraw
sól, pieprz do smaku
1 woreczek ryżu
Brokuł

 

 

 

Przygotowanie:

  • Każdą z piersi z kurczaka władamy do woreczka i delikatnie rozbijamy aby powstały dwa cienkie prostokąty
  • Tak przygotowane piersi posypujemy solą i pieprzem
  • Na każdą pierś dajemy łyżkę koncentratu, posypujemy ziołami i rozsmarowujemy
  • Na górę kładziemy po dwa plasterki szynki parmeńskiej i delikatnie zwijamy w roladki
  • Roladki kroimy w dość duże kawałki i nadziewamy na patyczki do szaszłyków (tak aby przebić wszystkie warstwy zwiniętych roladek)
  • Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C (grill + termo obieg)
  • Szaszłyki piec 15-20 minut, w tym czasie trzeba je raz odwrócić
  • Podajemy z ryżem i brokułami






comments
Facebook Social Comments