Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Chrupiący dorsz z frytkami z warzyw

ZAKUPY:

1 kg pietruszki
1/2 selera
500 g filetów z dorsza
szklanka bułki tartej
natka pietruszki
słodka papryka
oliwa czosnkowa
sól i pieprz do smaku

 

 

 

PRZYGOTOWANIE:

  • Warzywa pokroić w słupki w kształcie frytek, wymieszać z oliwą i słodką papryką.
  • Nagrzać piekarnik do 200 stopni C (góra/dół)
  • Zmiksować natkę pietruszki z odrobiną oliwy, powstałą masę dokładnie wymieszać z bułką tartą i doprawić do smaku
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałożyć warzywne frytki i wstawić do piekarnika.
  • Kawałki dorsza przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w bułce tartej
  • Po 5 minutach przemieszać frytki i zrobić miejsce na obtoczone w bułce kawałki dorsza.
  • Piec kolejne 15 minut i gotowe.





comments
Facebook Social Comments