Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Terrina z łososiem i serkiem naturalnym

Zakupy:

300 g wędzonego łososia pociętego w cienkie paski
125 g wędzonego pstrąga
2 serki naturalne puszyste (każdy po 140 g)
1 serek naturalny 135 g
koperek
kiełki brokuła i rzodkiewki
łyżka oliwy




 



Przygotowanie:

- pstrąga pokroić w drobną kostkę,
- posiekać koperek i kiełki
- pstrąga, serki, koperek i kiełki delikatnie wymieszać
- foremki na muffiny lub filiżanki smarujemy delikatnie oliwą i wykładamy dokładnie plasterkami łososia tak, aby wystawały ponad brzegi
- na łososia wykładamy wymieszaną wcześniej masę, dociskamy i zamykamy wystającymi kawałkami łososia
- odkładamy na noc do lodówki, podajemy z kiełkami.





comments
Facebook Social Comments