Kanapki na imprezkę
Zakupy:
2 bagietki
3 serki kanapkowe (chrzanowy, naturalny, z pomidorami)
100 g szynki parmeńskiej
100 g wędzonego łososia
100 g szynki domowej
kostka sera z niebieską pleśnią
kilka plasterków żółtego sera
1 ser brie
1 gruszka
żurawina
garść rukoli
kilka rzodkiewek
szczypiorek
Przygotowanie:
- Bagietki pokroić w małe kanapki,
- 1/5 kanapek posmarować dość grubo serkiem chrzanowym, ułożyć na nich pokrojonego w drobną kostkę łososia i posypać szczypiorkiem.
- 1/5 kanapek posmarować cienko serkiem naturalnym, ułożyć na nich szynkę domową, żółty ser, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę i posypać szczypiorkiem
- 1/5 kanapek posmarować serkiem z pomidorem, ułożyć na nich rukolę i przykryć szynką parmeńską
- 1/5 kanapek posmarować cienko serkiem naturalnym, ułożyć na nich pocięty w plasterki ser z niebieską pleśnią i gruszkę
- 1/5 kanapek posmarować cienko serkiem naturalnym, ułożyć na nich po 2 listki rukoli, pocięty w plasterki ser brie, a na górę nałożyć żurawinę.