Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Tarta serowa z malinami

ZAKUPY:

Paczka herbatników wielozbożowych
150 g masła
500g serka mascarpone
5 żółtek
300 g świeżych malin
konfitura malinowa
50 g cukru - lub więcej według uznania
1 opakowanie cukru wanilinowego

 

 

 

PRZYGOTOWANIE:

  • Herbatniki rozdrabniamy w blenderze i mieszamy z roztopionym masłem
  • Formę do tarty smarujemy masłem i wsypujemy powstałą masę, formujemy kształt tarty razem z brzegami i zapiekamy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C
  • Żółtka miksujemy z cukrem i na kogel-mogel
  • Ubijamy chwilę dwa serki mascarpone i mieszamy ze zmiksowanymi żółtkami i cukrem
  • Masę przekładamy no formy, na górę nakładamy konfiturę malinową i delikatnie rozprowadzamy po całej powierzchni
  • Tartę wkładamy do piekarnika na 20 minut,
  • Gdy chwilę przestygnie wciskamy na górę świeże maliny i gotowe







comments
Facebook Social Comments