Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Zapiekane jajko na szpinaku i pomidorach

ZAKUPY (1 porcja)

Garść szpinaku
1 jajko
1 pomidor
1 łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku

 


 

 

PRZYGOTOWANIE:

  • Szpinak umyć i osuszyć, pomidora pokroić w drobne kawałki, czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę
  • Na patelnię nalać łyżkę oliwy, wrzucić czosnek i chwile przesmażyć, trzeba uważać żeby się nie przypalił
  • Po chwili dodać szpinak, gdy się chwilę przesmaży dodać pokrojone w kostkę pomidory i doprawić do smaku.
  • Całość przełożyć do małej foremki do zapiekania, a na górę wbić jajko - ja odkręciłem rączkę z małej patelni.
  • Zapiekać w piekarniku (góra, 200 stopni C) aż jajko się zetnie.





comments
Facebook Social Comments