Roladki z indyka z pieczarkami
ZAKUPY:
20 dkg pieczarek
4 sznycle z piersi z indyka
12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
10 dkg tartego parmezanu
100 ml śmietany 30%
1 brokuł
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle,
- Indyka rozbić w cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem,
- Na blacie rozłożyć plasterki szynki szwarcwaldzkiej po 3 na jeden kawałek indyka, tak żeby lekko na siebie zachodziły
- Na tak przygotowanej szynce rozłożyć indyka, na wierzch położyć podsmażone pieczarki i posypać startym parmezanem
- Tak przygotowane porcje zwinąć w rolady
- Piekarnik rozgrzać do 180°C (termo obieg),
- Rolady włożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 30 minut, po tym czasie zdjąć pokrywkę, po 5 minutach rolady będą gotowe do podania
- Podałem z brokułami gotowanymi na parze polanymi sosem serowym (sos - wlać śmietanę 30% na patelnię, zredukować, dodać starty parmezan i poczekać aż się rozpuści.