Roladki ze schabu ze szpinakiem
ZAKUPY na 4 porcje:
400 g pokrojonego w plastry schabu
200 g mrożonego szpinaku
pasta czosnkowa lub 3 ząbki czosnku
100 ml śmietany 30%
łyżka oliwy
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Schab rozbić w cienkie plastry, posolić i popieprzyć
- Na patelnię wrzucić szpinak, przesmażyć i dodać pastę czosnkową lub przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem, jeśli dodacie pasty to już nie trzeba przyprawiać.
- Cienkie plastry schabu posmarować powstałą pastą szpinakową, zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką,
- Rozgrzać piekarnik do 180°C
- Zwinięte roladki przesmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do naczynie żaroodpornego
- Wstawić do nagrzanego piekarnika na 35 minut.
- Podawać z ryżem i surówką. Można polać sosem śmietanowo szpinakowym