Zupa gulaszowa
ZAKUPY:
500 g wołowiny
4 cebule
600 g pieczarek
2 puszki pomidorów
1,5 papryki
1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Mięso pokroić w kostkę, cebulę w pół talarki, a pieczarki w ćwiartki
- Pokrojoną w kostkę wołowinę wrzucić do rozgrzanego garnka i przesmażyć, po chwili dodać cebulę
- Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojoną w paski paprykę i przyprawy
- Na osobnej patelni przesmażyć na maśle pokrojone w ćwiartki pieczarki i dodać do garnka z zupą
- Dodać pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem, dolać wody do uzyskania odpowiedniej gęstości
- Gotować w szybkowarze przez 25 minut lub na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.