Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Pieczone warzywa

Zakupy:

1/2 kg marchewki
1/2 kg pietruszki
4 łyżki roztopionego masła
3 łyżki miodu
3 łyżki oliwy z oliwek
suszony tymianek
sól, pieprz

 

 

 

 

Przygotowanie:

  • Warzywa umyć, obrać i pokroić w ćwiartki lub połówki, w zależności od wielkości
  • Piekarnik nagrzać do 190 stopni C
  • Warzywa włożyć do foremki żaroodpornej, polać mieszanką miodu masła i oliwy i dokładnie wymieszać
  • Wstawić do piekarnika na około 40 minut, aż się ładnie zrumieni.
  • Podawać solo lub jako dodatek do mięs.




comments
Facebook Social Comments