Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Kurczak po meksykańsku

ZAKUPY:

1 kg pałek lub udek z kurczaka,
1 cebula,
1 puszka pomidorów,
przecier pomidorowy
1 puszka kukurydzy
słodka i ostra papryka w proszku
sól, pieprz do smaku
2 łyżki oliwy

 

 

 

Przygotowanie:

  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę
  • Oddzielić mięso z kurczaka od kości i pokroić w 2 centymetrowe kawałki,
  • Do zeszklonej cebuli dodać kawałki kurczaka i razem przesmażyć,
  • Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką
  • Następnie wlać na patelnię pomidory z puszki, dodać dwie łyżki przecieru pomidorowego
  • Mięso gotować w sosie przez 15 minut potem dodać pół puszki kukurydzy
  • Podawać z surówką z kolorowej papryki i roszponki oraz ryżem




 

comments
Facebook Social Comments