Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Roladki z indyka z pieczarkami

ZAKUPY:

20 dkg pieczarek
4 sznycle z piersi z indyka
12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
10 dkg tartego parmezanu
100 ml śmietany 30%
1 brokuł
sól, pieprz do smaku

 

 

 


Przygotowanie:

  • Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle,
  • Indyka rozbić w cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem,
  • Na blacie rozłożyć plasterki szynki szwarcwaldzkiej po 3 na jeden kawałek indyka, tak żeby lekko na siebie zachodziły
  • Na tak przygotowanej szynce rozłożyć indyka, na wierzch położyć podsmażone pieczarki i posypać startym parmezanem
  • Tak przygotowane porcje zwinąć w rolady
  • Piekarnik rozgrzać do 180°C (termo obieg),
  • Rolady włożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 30 minut, po tym czasie zdjąć pokrywkę, po 5 minutach rolady będą gotowe do podania
  • Podałem z brokułami gotowanymi na parze polanymi sosem serowym (sos - wlać śmietanę 30% na patelnię, zredukować, dodać starty parmezan i poczekać aż się rozpuści.






comments
Facebook Social Comments