Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Makaron z sosem pomidorowym

ZAKUPY:

30 dkg mięsa mielonego
1 cebula,
1 puszka pomidorów,
łyżka mąki pszennej
przecier pomidorowy
świeża bazylia do przybrania
200g makaronu bavette
tarty żółty ser
sól, pieprz, oregano, bazylia do smaku

 

 

 

Przygotowanie:

  • Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię i przesmażyć
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa
  • Po chwili smażenia mięso oprószyć łyżką mąki i przesmażyć
  • Wlać na patelnię pokrojone pomidory z puszki i całość wymieszać
  • Wstawić osoloną wodę i ugotować makaron zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
  • Do gotującego się sosu dodać łyżkę przecieru pomidorowego
  • Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią
  • Makaron odcedzić i nałożyć na talerze, polać sosem pomidorowym, posypać startym serem i przyozdobić świeżą bazylią





 

comments
Facebook Social Comments