Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Ryba pod pierzynką

Zakupy:

400g filetów z pstrąga łososiowego lub łososia
pęczek pietruszki
3 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
3/4 szklanki bułki tartej
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

 

 

 

 

Przygotowanie:

  • Rybę oddzielić od skóry i oczyścić z resztek ości
  • Blenderem zrobić pesto z natki pietruszk, oliwy i czosnku,
  • Powstałym pesto natrzeć rybę i ułożyć w foremkach do zapiekania (jednej dużej lub kilku małych dla każdej z osób),
  • Do reszty pesto wsypać bułkę tartą, dodać łyżkę soku z cytryny, przyprawić i wymieszać
  • Tak powstałą mieszanką posypać rybę
  • Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C przez 15 minut
  • Podawać z puree z ziemniaków lub z zielonego groszku






comments
Facebook Social Comments