Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Karczek z papryką i cebulą

ZAKUPY:

2 kg karkówki
2 czerwone papryki
2 czerwone cebule
przyprawy do marynaty
2 łyżki cukru,
łyżka octu balsamicznego





 



PRZYGOTOWANIE:

  • Karczek rozkroić wzdłuż tak jak na zdjęciu
  • Paprykę upiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C aż skórka będzie brązowa - wtedy łatwo odchodzi od papryki
  • Cebulę skarmelizować: pokroić w talarki i podsmażyć na patelni aż się zeszkli, po chwili posypać cukrem i podlać łyżką octu balsamicznego i poczekać aż sos się zredukuje.
  • Wymieszać przyprawy ze zdjęcia poniżej (sos rege rege, łyżkę oleju, suszony tymianek, paprykę słodką, przyprawę do wieprzowiny i grill klasyczny)
  • Natrzeć mięso marynatą, obłożyć cebulą i papryką
  • Zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami,
  • Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez półtorej godziny
  • Podawać na panczkraucie czyli kapuście wymieszanej z ziemniakami puree






comments
Facebook Social Comments