Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Tagliatelle z wędzonym łososiem

ZAKUPY:

Makaron tagliatelle alla zucca 250 g, może być zwykły tagliatelle lub spaghetti
200 g łososia w plasterkach wędzonego na zimno
250 ml śmietanki 30%
Pęczek natki pietruszki
Ser manchego, może być inny np. kozi lub feta
1 łyżka masła
Garść rukoli
Pół cebuli lub jedna mała
Sól i pieprz cytrynowy do smaku

 



PRZYGOTOWANIE:

  • Wstawić wodę na makaron, ugotować według czasu podanego na opakowaniu
  • Łososia pokroić w paski
  • Ser pokroić w drobną kostkę
  • Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w drobną kostkę połówkę cebuli
  • Po chwili dodać łososia, przesmażyć aż zmieni kolor na jasnoróżowy i zalać śmietaną
  • Gdy sos się zredukuje dodać posiekaną drobno natkę pietruszki, przyprawić do smaku pieprzem cytrynowym i solą
  • Makaron odcedzić, wymieszać z sosem, dodać rukolę i ser, całość delikatnie wymieszać i gotowe.







comments
Facebook Social Comments