Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Kasza jaglana z warzywami

Zakupy:

1 dość duża cukinia albo 2 mniejsze
3 marchewki
2 szalotki
1 czerwona papryka
jarmuż
3 woreczki kaszy jaglanej
sól, pieprz, kurkuma, curry
1 łyżka oliwy

 

 

 

Przygotowanie:

- Warzywa kroimy w drobną kostkę, paski, plasterki itd. jak na poniższym zdjęciu lub w każdy dowolny kształt, marchewkę dość cienko żeby nie była twarda
- Na rozgrzaną oliwę wrzucamy w kolejności, szalotkę - chwilę smażymy, marchewkę - chwilę smażymy, następnie paprykę i cukinię
- W międzyczasie gotujemy kasze jaglaną, wyciągamy 1-2 min przed czasem podanym na opakowaniu, żeby mnie była zbyt miękka
- Do przesmażonych warzyw dodajemy jarmuż i chwilę czekamy aż zmięknie.
- kaszę odsączamy i płuczemy zimną wodą, następnie wrzucamy na patelnię.
- przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i curry,
- Podajemy jako przystawkę, danie główne lub sałatkę.






comments
Facebook Social Comments