Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Kurczak z marchewką i puree

Zakupy:

2 piersi z kurczaka
2 marchewki
2 ziemniaki
1 łyżka śmietany
2 łyżki masła
suszony koperek
słodka papryka, sól, pieprz

 

 

 


Przygotowanie:

  • Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, gdy będą miękkie rozgnieść, dodać śmietanę, odrobinę masła i koperek
  • Piersi rozbić na kotleciki i przyprawić papryką, sola i pieprzem, smażyć na sklarowanym maśle z obu stron aż się zarumienią
  • Marchewkę pokroić w drobna kostkę i ugotować w małej ilości wody, po tym czasie odlać wodę dodać odrobinę masła i wymieszać
  • Pierś pokroić na mniejsze kawałki, podawać z ziemniakami i marchewką

 

comments
Facebook Social Comments