Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Tatar ze śledzia

Zakupy:

400 g śledzi solonych
4 korniszony (ja wybrałem te z chili)
pół czerwonej papryki
pół żółtej papryki
koperek
szczypiorek
3 szalotki
kiełki brokuła i rzodkiewki
pół limonki
łyżka sosu Worcester
łyżka musztardy francuskiej
pieprz do smaku
kilka kromek chleba żytniego



Przygotowanie:

- śledzie namoczyć w wodzie, aby nie były zbyt słone
- wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę,
- kiełki i koperek drobno posiekać
- wszystkie składniki wymieszać, polać sokiem z limonki, sosem Worcester i musztardą francuską
- z chleba wykroić małe kółka i na nich za pomocą foremki ułożyć tatara
- na górę każdej porcji nałożyć odrobinę kiełków



comments
Facebook Social Comments