Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Kruche babeczki z warzywami

ZAKUPY:

gotowe kruche słone babeczki
30 dkg pieczarek
2 cukinie
2 ząbki czosnku,
1 czerwona cebula,
1 czerwona papryka,
3 łyżki oliwy,
sól, pieprz do smaku
1 kulka sera mozzarella

 

 

 

Przygotowanie:

  • Przygotować warzywa:
  • Cukinie pokroić w kostkę,
  • Pieczarki w plastry, a paprykę i cebulę w piórka
  • Na patelnię nalać oliwę, dodać pieczarki i przesmażyć,
  • Dodać pozostałe warzywa,
  • Gdy warzywa zmiękną dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
  • Doprawić do smaku
  • Farsz nałożyć do babeczek, na górę położyć plasterek sera,
  • Zapiec w piekarniku przed podaniem.






 

comments
Facebook Social Comments