Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Pizzerinki

ZAKUPY:

12 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego,
1 cebula,
1 puszka krojonych pomidorów,
1 mozzarella
1 puszka kukurydzy
suszone oregano i bazylia
pęczek świeżej bazylii
kilka plasterków szynki parmeńskiej
sól, pieprz, cukier do smaku
2 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:

  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę
  • Do zeszklonej cebuli dodać pomidory z puszki, dodać łyżeczkę cukru, sól , pieprz i suszone zioła do smaku
  • Całość gotować aż sos zgęstnieje
  • Z kromek chleba tostowego wykroić okrągłe kawałki (resztę chleba można wykorzystać na grzanki np. do kremu z cukinii)
  • Kromki posmarować gęstym sosem pomidorowym na górę położyć plasterek sera i wstawić na górną półkę piekarnika nagrzanego do 180°C z termo obiegiem
  • W tym czasie pokroić drobno szynkę i świeżą bazylię
  • Zrumienione pizzerinki posypać szynką i bazylią i zapiec jeszcze minutę w piekarniku
  • Podawać gorące.






 

comments
Facebook Social Comments