Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Kanapki na imprezkę

Zakupy:

2 bagietki
3 serki kanapkowe (chrzanowy, naturalny, z pomidorami)
100 g szynki parmeńskiej
100 g wędzonego łososia
100 g szynki domowej
kostka sera z niebieską pleśnią
kilka plasterków żółtego sera
1 ser brie
1 gruszka
żurawina
garść rukoli
kilka rzodkiewek
szczypiorek

 

Przygotowanie:

  • Bagietki pokroić w małe kanapki,
  • 1/5 kanapek posmarować dość grubo serkiem chrzanowym, ułożyć na nich pokrojonego w drobną kostkę łososia i posypać szczypiorkiem.
  • 1/5 kanapek posmarować cienko serkiem naturalnym, ułożyć na nich szynkę domową, żółty ser, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę i posypać szczypiorkiem
  • 1/5 kanapek posmarować serkiem z pomidorem, ułożyć na nich rukolę i przykryć szynką parmeńską
  • 1/5 kanapek posmarować cienko serkiem naturalnym, ułożyć na nich pocięty w plasterki ser z niebieską pleśnią i gruszkę
  • 1/5 kanapek posmarować cienko serkiem naturalnym, ułożyć na nich po 2 listki rukoli, pocięty w plasterki ser brie, a na górę nałożyć żurawinę.


 

comments
Facebook Social Comments