Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Bawarska sałatka ziemniaczana

ZAKUPY:

1,5kg ziemniaków sałatkowych,
duży słoik ogórków konserwowych,
6 szalotek,
cebula dymka,
szczypiorek,
1 łyżka octu winnego
1 łyżka musztardy
3 łyżki majonezu
100ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:

  • Ziemniaki sałatkowe umyć i przekroić na połówki
  • Ziemniaki ugotować tak aby były miękkie ale nie rozpadające się
  • Pokroić ogórki i szalotkę
  • Posiekać szczypiorek
  • Wymieszać ogórki, dymkę i szalotkę (taką wersję po przyprawieniu i dodaniu oliwy również można podać jako dodatek do różnych potraw)
  • Ziemniaki ostudzić i pokroić w talarki,
  • Wymieszać jogurt, musztardę i majonez
  • Wymieszać wszystkie składniki i przyprawić do smaku
  • Podawać do potraw z grilla





 

comments
Facebook Social Comments