Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Sałatka z makaronem, rukolą i suszonymi pomidorami

ZAKUPY:

500 g makaronu np. „pipe rigate”
suszone pomidory, prawie cały mały słoik
2 garści rukoli,
cebula dymka
zielony ogórek
łuskany słonecznik, pestki dyni i orzeszki pinii,
tarty parmezan lub grana padano
oliwa z oliwek
sól, pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować al’dente według przepisu na opakowaniu,
  • Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę,
  • Pokroić suszone pomidory i cebulę dymkę
  • Makaron wymieszać z pomidorami, ogórkiem i cebulą dymką
  • Dodać oliwę, słonecznik, pestki dyni i orzeszki pinii
  • Na koniec wmieszać rukolę
  • Sałatkę podawać posypaną tartym parmezanem



comments
Facebook Social Comments