Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Jajko sadzone na grzance z pieczarkami

ZAKUPY (2 porcje)

20 dkg pieczarek
Kilka plastrów chudego wędzonego boczku
2 jajka
2 kromki pieczywa tostowego
sól, pieprz do smaku

 

 

 

 

 

Przygotowanie:

  • Boczek przesmażyć na patelni aż plastry będą chrupiące
  • Pieczarki pokroić, duże w ósemki, małe w ćwiartki i przesmażyć na maśle,
  • Na drugą patelnię wbić dwa jajka i usmażyć,
  • Tosty podpiec w tosterze,
  • Na ciepłe tosty położyć usmażone pieczarki, wycięte okrągłą foremką jajko sadzone,
  • Całość obłożyć chrupiącym boczkiem.




comments
Facebook Social Comments