Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Sadzone serduszko

ZAKUPY (2 porcje)

2 jajka
2 parówki (wybrałem te z mięsem)
pęczek szczypiorku
łyżka masła
2 kromki pieczywa tostowego
sól, pieprz do smaku

 

 

 

 

Przygotowanie:

  • Parówki przekroić wzdłuż zostawiając 1 centymetrowy nierozcięty koniec
  • Parówki wywinąć, uformować serduszko, końcówkę spiąć kawałkiem wykałaczki
  • Na patelnię z rozgrzanym masłem położyć serduszka z parówek i chwilę podsmażyć,
  • Odwrócić parówki na drugą stronę, w podsmażone serduszka wbić po jednym jajku,
  • Szczypiorek drobno posiekać i posypać nim jajka
  • Podawać z trójkątami z tostów.






 

comments
Facebook Social Comments