Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Jajka w kokilkach

Zakupy:

4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
4 pieczarki
2 duże jajka
50 ml szklanki śmietanki kremowej 30%
1 plasterek żółtego sera
3 suszone pomidory
sól i pieprz

 

 

 


Przygotowanie:

  • Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  • Boki kokilek wyłożyć szynką
  • Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć na złoty kolor
  • Pomidory, żółty ser i 1 plasterek szynki drobno pokroić
  • Zmiksować jajka ze śmietaną, dodać pokrojone składniki i przyprawić do smaku
  • Masę przelać do kokilek
  • Zapiekać w piekarniku przez 15 minut, wyjąć z piekarnika, chwilę odczekać i przełożyć na talerze





comments
Facebook Social Comments