Tata w kuchni

  • Skip to content
  • Jump to main navigation and login

Nav view search

Navigation

  • Strona główna
  • Rodzaje
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Przystawki / Przekąski
    • Sałatki
    • Desery
    • Dla dzieci
  • Blog
  • Kontakt
  • Hania i Ala

Search

Zupa gulaszowa

ZAKUPY:

500 g wołowiny
4 cebule
600 g pieczarek
2 puszki pomidorów
1,5 papryki
1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
sól, pieprz

 

 

 

 

PRZYGOTOWANIE:

  • Mięso pokroić w kostkę, cebulę w pół talarki, a pieczarki w ćwiartki
  • Pokrojoną w kostkę wołowinę wrzucić do rozgrzanego garnka i przesmażyć, po chwili dodać cebulę
  • Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojoną w paski paprykę i przyprawy
  • Na osobnej patelni przesmażyć na maśle pokrojone w ćwiartki pieczarki i dodać do garnka z zupą
  • Dodać pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem, dolać wody do uzyskania odpowiedniej gęstości
  • Gotować w szybkowarze przez 25 minut lub na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.





 

comments
Facebook Social Comments